کشیدن دندان در ارتودنسی

کشیدن دندان در ارتودنسی

کشیدن دندان در ارتودنسی

ارتودنسی، درمانی است که برای اصلاح نامرتبی دندان ها و فک انجام می شود. در برخی موارد، برای ایجاد فضای کافی برای جابجایی دندان ها و رسیدن آنها به موقعیت صحیح، ممکن است لازم باشد برخی از دندان ها کشیده شوند.

دلایل کشیدن دندان در ارتودنسی

دلایل مختلفی برای کشیدن دندان در ارتودنسی وجود دارد، از جمله:

  • کمبود فضای کافی در دهان: اگر دهان شما فضای کافی برای جابجایی دندان ها به موقعیت صحیح خود را نداشته باشد، ممکن است لازم باشد برخی از دندان ها کشیده شوند.
  • نامرتبی شدید دندان ها: در برخی موارد، نامرتبی دندان ها به قدری شدید است که با روش های ارتودنسی بدون کشیدن دندان قابل درمان نیست.
  • جلوگیری از آسیب به دندان ها: در برخی موارد، ممکن است لازم باشد برای جلوگیری از آسیب به دندان های مجاور، یک یا چند دندان کشیده شود.
  • بهبود ظاهر: کشیدن دندان می تواند در برخی موارد به بهبود ظاهر لبخند شما کمک کند.

انواع دندان هایی که در ارتودنسی کشیده می شوند

دندان هایی که بیشتر در ارتودنسی کشیده می شوند عبارتند از:

  • دندان های پیش آسیاب: این دندان ها که در دو طرف دندان های نیش قرار دارند، رایج ترین دندان هایی هستند که در ارتودنسی کشیده می شوند.
  • دندان های عقل: دندان های عقل که آخرین دندان هایی هستند که در دهان رشد می کنند، به طور کلی در ارتودنسی کشیده می شوند، به خصوص اگر فضای کافی برای آنها وجود نداشته باشد.
  • دندان های نهفته: دندان های نهفته که در زیر لثه یا استخوان فک گیر کرده اند، ممکن است در ارتودنسی کشیده شوند، به خصوص اگر در مسیر رویش دندان های دیگر قرار داشته باشند.

مراحل کشیدن دندان در ارتودنسی

مراحل کشیدن دندان در ارتودنسی، مشابه مراحل کشیدن دندان های معمولی است. در ابتدا، دندانپزشک با تزریق داروی بی حسی، ناحیه اطراف دندان را بی حس می کند. سپس، با استفاده از ابزارهای مخصوص، برشی در لثه ایجاد می کند و به ریشه دندان دسترسی پیدا می کند. در نهایت، ریشه دندان از استخوان فک جدا شده و حفره خالی تمیز و بخیه زده می شود.

آشنایی با : بهترین جراح دندانپزشک تهران

مراقبت های بعد از کشیدن دندان در ارتودنسی

مراقبت های اولیه:

  • کنترل خونریزی: پس از کشیدن دندان، گاز استریل را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی محل کشیدن دندان قرار دهید و به آرامی فشار دهید. اگر خونریزی ادامه داشت، از یک گاز استریل جدید استفاده کنید و فشار را برای ۲۰ دقیقه دیگر ادامه دهید. در صورت عدم توقف خونریزی، با اورژانس دندانپزشکی تماس بگیرید.
  • کاهش تورم: برای کاهش تورم، در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از کشیدن دندان، از کمپرس سرد (کیسه یخ یا بسته یخ پیچیده شده در حوله) به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در هر بار و با فواصل ۲ تا ۳ ساعت استفاده کنید.
  • دارو: داروهای مسکن و آنتی بیوتیک تجویز شده توسط ارتودنتیست را طبق دستور مصرف کنید.
  • استراحت: در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از کشیدن دندان، از فعالیت های شدید خودداری کنید و به اندازه کافی استراحت کنید.
  • غذا: در چند روز اول پس از کشیدن دندان، غذاهای نرم و پوره مانند سوپ، ماست و اسموتی میل کنید. از غذاهای سفت، تند، جویدنی و چسبنده که می توانند لخته خون را مختل کنند، خودداری کنید.
  • نوشیدنی: مایعات خنک و بدون گاز مانند آب، آب میوه و سوپ میل کنید. از نوشیدنی های گرم، الکلی و کافئین دار که می توانند خونریزی را افزایش دهند، خودداری کنید.
  • دهانشویه: ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان، دو بار در روز از دهانشویه گرم نمک (۱/۲ قاشق چایخوری نمک در ۱ فنجان آب گرم) برای شستشوی دهان خود استفاده کنید. از دهانشویه های حاوی الکل خودداری کنید.
  • سیگار کشیدن: از سیگار کشیدن و مصرف دخانیات حداقل تا ۷ روز پس از کشیدن دندان خودداری کنید، زیرا این امر می تواند روند بهبودی را کند کرده و خطر عفونت را افزایش دهد.

 

 

✅آشنایی با دکترالهه بداقی

📞برای ویزیت و مشاوره دندانپزشکی کودکان تهران کلیک کنید

❌ ما را در اینستاگرام همراهی کنید

ایمپلنت دندان, ایمپلنت دندان نیاوران تهران, بلیچینگ دندان, بهترین دکتر لمینت دندان تهران, دکتر الهه بداقی, عصب کشی دندان تهران, لمینت دندان تهران, متخصص بلچینگ دندان تهران
نوشتهٔ پیشین
کشیدن دندان شکسته
نوشتهٔ بعدی
کشیدن دندان دائمی کودکان چه عوارضی دارد؟

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ثبت نوبت و مشاوره ‎09209784546